Belépés
Elfelejtettem a jelszavamat

Főzési szokások

2019-09-03

1, ne használ, csak minimális olajat. A hagymát meg lehet dinsztelni vizen is. A krumlpi megsül a sütőben és a fasírt is. Szerezz egy tapadásmentes serpenyőt, olajspryt, sűtőzacskót- ezek mind téged segítenek majd!
2, a főzelékeket önmagukkal sűrítsd be, vagy ha nagyon muszáj egy kis tk lisztet keverj el vízzel, és azt öntsd hozzá! Leveseket szintén.
3, a fehér liszt hízlal, használj inkább teljeskiőrlésű/ tönköly/ zablisztet!
4, minél több vizzel önts fel a doldokat! Ami krémes, általában nem sok kcal.
5, cukor helyett folyékony édesítőszer vagy eritrit. A xilitben, mézben, juharszirupban is van kalória, ne feledd, így semmivel se jobbak, mint a cukor!
6, amit kakaóval ettél edd inkább fahéjjal. Az kevesebb kalória és nem is teszel belőle annyit az ételeidre, ráadásul segít a falásrohamok megelőzésében.
7, rendes tej helyett növényi tejek - csak felannyi kalóriát tartalmaznak
8, a tojásnak a sárgája tartalmazza a kalória 80% át. Ahol lehet, ne használd!
9, csirkemell, csirkesonka, pulykamell. A sovány húsok sokkal egészségesebbek.
10, vaj helyett margarin, vagy még inkább valami növényi krém (pl pürésített fehérbab)
11, negatív kalória nincs! Csak néhány dolog létezik, amiben nincs kalória: víz, szódabikarbóna, só, eritrit
12, a mirelit ételek általáb kevesebb kalóriát tartalmaznak, persze csak ha nem turbózod fel őket még néhány dologgal...
13, próbálj zöldségekkel dúsítani minden ételt ( pl: karfiolos zabkása, sütőtökös muffin stb.)
14, fűszerezd az ételeidet: a fűszerek szinte kivétel nélkül segítik a fogyásod és egy jó fűszerezéssel el tudod hitetni, hogy "hagyományos" élet készítettél.

Hozzászólások (0)